Anyaság, Döntéshelyzetek, Határok, Önazonosság

Anyaság és ami mögötte van

Anyaság és ami mögötte van

Megoldásfókusz: Az hat rád, amit beengedsz

2022. október 14. - Life Coaching by Bea

Egy nagyon aktuális témáról szeretnék pár gondolatot én is megosztani. Természetesen coach szemlélettel ötvözve. Azt a mondást biztos hallottad már hogy a félelem a "legnagyobb ellenséged".

 

A mai világban nehéz nem félni. Minden ami folyik körülöttünk aggodalomra ad okot, izgulunk, félünk miattuk. Féltjük magunkat, a családunkat, szeretteinket, a jövőnket, gyermekeink jövőjét. Betegség, háború, infláció, és így tovább. Csupa negatív esemény.

Az egyik kérdés az, mennyire és milyen módon engedjük, hogy ez jelen legyen az életünkben, befolyásolja azt. A másik pedig, hogy ha be is szivárog a mindennapokba, milyen módon kezeljük. Hogyan tudjuk a félelmet csökkenteni avagy megszüntetni?

Mi az amitől mi biztonságban érezhetjük magunkat? Mi a mi személyes megoldásunk erre a helyzetre? 

Van akinek a spájz feltöltése, van akinek a készpénz párnába varrása, van akinek arany vásárlása, van akinek külföldre költözés és folytathatnám. Mindenkinek más a megoldása, hisz nem vagyunk egyformák. Neked mi segít a nehéz helyzetekben? Érdemes belegondolni, mi az amit megtehetsz, hogy jobban érezd magad. Amire van (részben) ráhatásod, azaz tudod befolyásolni, kontrollálni és/vagy irányítani. 

És mérlegeld azt is, amire nincs ráhatásod. Kezdj neki úgy, hogy mi az amit nem tudsz kontrollálni, továbbá mi az amit nem tudsz irányítani és utolsó sorban mi az amit nem tudsz befolyásolni. Megkönnyítheti a napjaidat, ahogy ezzel a gyakorlattal elengeded ezeket a felesleges terheket.

Ha a kérdéseket megválaszolod, érezni fogod, elindul benned az a bizonyos megoldásfókusz, amivel másként láthatod a világot.

Személyre szabott támogatásomért, jelentkezz konzultációra:

www.lifecoachingbybea.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lifecoachingbybea.blog.hu/api/trackback/id/tr117954168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása