Anyaság, Döntéshelyzetek, Határok, Önazonosság

Anyaság és ami mögötte van

Anyaság és ami mögötte van

Kitört a nyári szünet!

Avagy 2 kisgyermekkel otthon nyáron

2022. augusztus 05. - Life Coaching by Bea

Örülök, hogy újra itt vagy és engem olvasol, már megéri írni. Éppen mindkét gyermek alszik, amikor ezt a cikket elkezdem írni, ami NAGYON ritka, kiemelve nagybetűvel.

Az ilyen alkalmakon kapni kell. Azt ajánlanám, inkább magaddal foglalkozz, ezekben a pillanatokban. Tehát, első gondolatom, hogy házimunkát nem a gyermek alvásidejében végzek, hanem amikor fenn van. Így ilyenkor jut időm a nekem fontos, fejlesztő, szórakoztató avagy pihentető, összességében feltöltődést biztosító dolgokra. Ezt nevezzük talán én időnek.

Ez mindenkinek jár. Tényleg, Anyukáknak (vagy aki gyermekkel van otthon) főleg. Miért?

Gondolom erről már sokszor olvastál, és igen, a válasz többnyire az, hogy feltöltődjek. Képzeld el, hogy egy elem vagy, aki merül, néha majdnem teljesen lemerül, de ha töltesz rajta, akkor újra szolgálatban állhat. Ha folyamatosan foglalkozol a töltésével, akkor azt a várt szintet is tudja nyújtani, amire szükséged van. Hogy jobb hangulatod, kedved legyen. Energikus maradj. Őszintén jól érezd magad a bőrödben. Újult erővel folytasd a napot. Türelmes tudj maradni. Ezáltal többet adhass.

Na de elkalandoztam kicsit az én idővel. 

Tehát képzeljük el, hogy otthon vagy két pici gyermekkel, nincs ovi, nincs bölcsi, nincs otthon a társad. De az élet nem áll meg, továbbra is helyt kell állni.

Ígértem tippeket hogyan és hova iktass be 5-10 perceket, ha egy mozgalmas nyári napon, amikor mindkét gyermeked otthon és a párod dolgozik, szinte csak túl szeretnél élni. 

Már írtam egy gondolatot, az időzítéssel kapcsolatban, azaz hogy, használd ki a gyermek alvás idejét. Ez persze nem egy nagy titok.

Használd ki továbbá a önálló játszós időket. Ha csak egy picit is leköti magát a gyerek, máris tevékenykedhetsz. Még sokszor szerintem érti is a gyermek, hogy most Anyának, Apának dolga van, és látom tesz-vesz, hát így mindenki csinál éppen valamit. Ugyanígy le lehet ülni egy picit, meginni egy kávét a kanapén, de ez lehet esélyesebb egy alvásidőben. 

Aztán nagyon jól lehet babakocsi tologatás közben hasznoskodni, pl tananyagot hallgathatsz. Ezt vezetés közben is megteheted kihangositoval, így az utazás is hasznossá válhat.

Vannak teendők amit gyerekekkel együtt is végezhetsz. Például ruha mosása, szárítása, teregetés, főzés, mosogatógép kiszedés, bepakolás. Ezalatt egy nagyobb gyermekkel még (jelen 4 évesemre gondolok) beszélgetni is tudok.

Azért az a biztos, hogy ne egy ilyen időszakban próbáljuk megváltani a világot és a régóta halasztott teendőket bepótolni. Azok ráérnek majd egy alkalmasabb időszakban. Illetve, ne akarj mindent egy nap alatt megcsinálni. Tehát ami talán még az időzítésnél is fontosabb, a priorizálás. Mi a fontos és/vagy sürgős? 

Van erre egy jó gyakorlatom. Ezzel folytatjuk.


Ha tetszett a blog bejegyzés, oszd meg másokkal is, illetve kövess Facebookon (ide kattintva)!

Amennyiben konzultálnál, az alábbi linken találod elérhetőségeimet!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifecoachingbybea.blog.hu/api/trackback/id/tr7917901359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása