Anyaság, Döntéshelyzetek, Határok, Önazonosság

Anyaság és ami mögötte van

Anyaság és ami mögötte van

A tudatos jelenlét titka

2023. április 07. - Life Coaching by Bea

Miért viselkedünk máshogy nyaraláskor és máshogy, amikor itthon vagyunk a dolgos hétköznapokban?

Miért van az, hogy ugyanazokkal vagyunk körülvéve mégis más az egész?

Megmondom: egy dolog változik, mégpedig a Fókusz. Ha nyaralunk, akkor kevésbé vesznek körül monoton teendők, így tudatosabban jelen vagyunk, és figyelünk a környezetünkre. Ez pozitív hatással van ránk, így a kedvünk is jobb. Ami aztán mindenkire és mindenre jó hatással van.

Mi lenne, ha itthon is “nyaralnánk”? Nyilván ez egy nagyon nehéz feladat és lehetetlennek tűnik, hisz amikor itthon vagyunk akkor nagyon sok dolgot kell minden nap tennünk ahhoz, hogy környezetünk kiszolgáljon minket. Azaz hozzájáruljon a életünkhöz, megtámogasson minket. Mindennapi teendők, házimunka, munkahely stb, tehát nemcsak a szórakozásé és a mókáé a főszerep.

Milyen jó is lenne ha ezeket megcsinálná helyettünk valaki, és úgy jutna idő a fontosabb dolgokra. Ezt azért a legtöbb ember nem teheti meg, így valami másik lehetőség után kell járnunk illetve más megoldást kell keresnünk. Talán nem is baj hisz lehet, hogy egy idő után unalmassá válna, ha csak nyaralnánk.

Tehát amikor nyaralunk, akkor sokkal tudatosabban a jelenben vagyunk. A másikkal vagyunk, a környezetünkkel vagyunk. Ez tölt minket és így a legjobbat tudjuk adni magunkból. Jobban megéljük a pillanatokat, nem tereli el más a figyelmünket.

Összefoglalva: hogyan tudnánk ezt becsempészni az unalmas hétköznapokba?

Ne gondolj nagy dolgokra! Mit szólsz, ha azt mondom, apró kis praktikákkal megoldhatod. Mindenek előtt végy egy nagyobb adag önismeretet, és adj hozzá kiegészítő gyakorlatokat, amivel a jelenben tarthatod magad. 

Ehhez kaphatsz útmutatást következő csoportunkban.

További információ:

https://www.facebook.com/lifecoachingbybea

A bejegyzés trackback címe:

https://lifecoachingbybea.blog.hu/api/trackback/id/tr10018097312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása