Anyaság, Döntéshelyzetek, Határok, Önazonosság

Anyaság és ami mögötte van

Anyaság és ami mögötte van

Csak egy kis töltődésre van szükséged?

Anya énidő

2023. március 31. - Life Coaching by Bea

Az a fontos, "hogy én is jól legyek" hangzik el egyik csoportos ülésemen. Éppen az anyasággal kapcsolatos témákat boncolgatjuk, és minduntalan felmerül, hogy Anya mikor töltődik. Eljutunk rövid időn belül oda, hogy a legtöbbször a hangulatunk, közérzetünk felelős azért, ahogy cselekszünk.

Mi hiányzik épp az adott pillanatban, ami miatt olyanok vagyunk, amilyenek? Mi kellene, hogy meglegyen, ami segíthet, hogy pozitívabb legyen egy adott pillanat kimenetele? 

Mert, kell, hogy legyen erre megoldás. Tulajdonképpen, ha Anya jól van, mindenki jól van.

Te mitől tudsz töltődni?

Íme, néhány példa: valakit a kádfürdő, valakit a jóga, valakit a festés, zene, sport, másvalakit pedig a szociális kapcsolatai felfrissítése tölt fel.

És milyen jó is lenne, ha mindenki tisztában lenne, neki mi a személyes praktikája, méginkább, hogy élne vele, amikor az elemei már nagyon alacsony töltöttségen vannak. Ezt biztosan érzed. Amikor fáradt vagy, unott, céltalan, türelmetlen és így tovább. Vajon meddig mehet ez tovább?

Tudom, benned is felmerült már, milyen gonosz dolog már magadat előre sorolni, fontosabbnak tartani a te jólétedet mint másét, tenni magadért, egy kis saját időt kérni, segítségért folyamodni ennek érdekében stb. Gonosz, azaz úgy érzed önző vagy.

Miért kelt az önmagadra szánt idő benned sokszor bűntudatot, lelki furdalást? Miért gondolod, hogy ezzel például a gyerekeid elé helyezed magad? Ki mondta?

És ha totál lemerülsz, azzal kinek teszel jót?

Mit gondolsz, hogyan tudod a mindennapokban akár rövid idő alatt tölteni magad?

Igen, természetesen nem arra gondolok, hogy rögtön menj el egy hosszú hétvégére egyedül, hanem csempéssz főleg a hétköznapokba egy-egy kis programot, ami feltölt. Mi a te praktikád?

Ha ezt az elemet is tudatosan beiktatod az életedbe, meglásd, jobban tudsz majd figyelni a fontos dolgokra. Ha tudsz figyelni magadra, meglásd, másokra is jobban fogsz, és ők is nagyon hálásak lesznek ezért.

Ha ehhez iránymutatásra lenne szükséged, időpontot foglalj itt:

www.lifecoachingbybea.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lifecoachingbybea.blog.hu/api/trackback/id/tr5118085686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása