Anyaság, Döntéshelyzetek, Határok, Önazonosság

Anyaság és ami mögötte van

Anyaság és ami mögötte van

"Rend a lelke mindennek"

A napirend fontossága

2022. július 24. - Life Coaching by Bea

Ez nagyon igaz. Habár kezdetben nem volt könnyű elfogadnom. Amikor az első gyermekem megszületett, igazi káosz volt az életemben. Lassan adaptálódtam a helyzethez, hisz minden új volt. Megváltozott az életem, belecsöppentem egy új élethelyzetbe. De innen már nem volt visszaút, nekem is változnom kell/ kellett.

Az emberek félnek az újtól, a változástól és ezért nem mernek belevágni. Szeretik a biztonságot, a megszokottat. Ebből úgy lehet kitörni, hogy a fókuszt áthelyezed, a célodat megformálod, kimondod (leírod), beleéled magad és jééé máris lesz motivációd is. Persze nem rögtön jön minden, ez egy folyamat.

Tehát újra kell tervezni, át kellene formálni az egyes életterületeket. Napirendet kell létrehozni, ami elsőkörben a babáról szól, de aztán rugalmasodik, és kerül bele a te vágyaidból is egyre több. Erre mondom azt, hogy rugalmas rutin. Az elején nagyon zokon vettem, amikor valaki a babás sztorijaim közben azt kérdezte, van napirendem? Miiii? Ez olyan érzés volt számomra, mintha ellenőrzés alá vettek volna, és kicsit kelepcében éreztem magam, aki csak azt válaszolhatná, hogy igen van. Nyílván nem volt..

Most már tudom és hidd el nekem, kell a napirend. Ha másképp fogalmazunk, coaching oldalról, akkor napi célok kellenek. Hisz, cél nélkül bolyongani nem jó érzés.

Volt már olyan napod, amikor nem volt célod?

Fura, ugye? Nekem legalábbis ez a meglátásom. Szóval gyermekkel vagy a nélkül is jó, ha van egy napi rutin, amit követhetsz. Nagyjából legyen meg, mikor mit csinálsz/tok.

Ébredés, reggeli, közös játszás, kisebbik altatása, aztán "kreatív" foglalkozás a nagyobbal... Ez utolsó lehet gyurma, festés, de ha épp nincs meleg étel otthon, akkor közös főzés stb. Ezek csak példák. Kezeld rugalmasan, azaz néha eltérhetsz tőle, el is kell. Aki ismeri Murphyt, tudja, miről beszélek.

Fejben legyen mindig valami elképzelés az adott napról, de ha leírod, az lehet még jobb.

Ha szeretnéd a gondolataimat továbbra is olvasni, és úgy látod másnak is tetszene, oszd meg és kövess! Köszönöm!

 

Avagy jelentkezz elakadásoddal konzultációra!

www.lifecoachingbybea.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lifecoachingbybea.blog.hu/api/trackback/id/tr2017889913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása