Időgazdálkodás és munka-magánélet egyensúly elakadások

Szabadulj fel!- Harmónikus Élet life coachinggal!

Szabadulj fel!- Harmónikus Élet life coachinggal!

Minden, amit mondok, cselekszem, összhangban van velem, ami én vagyok.

Személyes határaink

2022. augusztus 12. - Life Coaching by Bea

Vajon tudod, hol húzódnak személyes határaid? Pontosan kijelölöd őket és ez más által is jól látható? 

Ez a téma nagyon kényes és sokakat érint. Nálam is visszatérő ez a helyzet és mindig meg is kell küzdjek vele. (Igen, a coach ugyanúgy esendő, hasznos, ha önmagán is gyakorol, hisz úgy még hitelesebb tud lenni.)
Emlékezz egy olyan szituációra, amely nem úgy sikerült ahogy szeretted volna, például egy beszélgetés vagy találkozás, egy hirtelen konfliktushelyzet. Utólag úgy érzed reagálhattál volna másképp. Mondhattál volna akár nemet. Ez az egyik eset ami a legtöbbször a háttérben van. Mi van ha nemet mondok?

Az ember előre elképzeli sokszor a lehetséges kimeneteleket, természetesen általában negatív irányban. Pedig ha nem jós az emberfia, ezt ritkán kellene előre tudnia. A félelem van ezek mögött. Félelem a reakcióktól. Hogy lesz a jövőben, ha ezt vagy azt válaszolom?

Tulajdonképpen itt lenne fontos tisztázni, hogy meg tudom védeni a saját gondolataimat, tetteimet, azért felelősséget vállalok. Minden amit mondok, cselekszem, összhangban van velem, ami én vagyok.

Tehát visszatérve, ideális esetben, hogyan kellett volna lezajlania annak a szituációnak?

Kicsit csukd be a szemed, képzeld magad elé és játszd el! Hogyan tudnál pontos határvonalat húzni? Milyen eszközökkel tudnád a határaid megvédeni? Akár már a következő hasonló helyzetben másképp tudnál reagálni?

Az többnyire valószínű, hogy egy ilyen helyzet ismétlődik. Hisz épp ebből fakad az elakadás. Lehet ugyanaz az ember a résztvevő avagy ugyanaz a szituáció más szereplőkkel. 

Egy kis gyakorlat:

Kezdjük úgy a mondatot, hogy ez az ember engem már megint.. (fejezd be a saját példáddal. ) 
Például, levegőnek nézett. Mit éreztem akkor? Dühöt, szomorúságot és ezekhez hasonlót. Nem szóltam, hallgattam. Csak néztem és vártam a pillanatot, hogy megjelenjek előtte. Ez nem jött el. Elkezdtem sokszor mondatokat. Talán halkan, talán nem elég határozottan. Bizonytalan voltam. Megint egy helyzet ahol nem jutok előrébb, ahol ismét nem változik semmi. Mit tehettem volna? Hangosabban beszélek, erélyesebben vagy máshogy hívom fel magamra a figyelmet (mozgással, tettel, furcsa reakcióval, nevetéssel, humorral). Azt gondolom ennek csak a fantáziám szab határt.
És van kedvem legközelebb kipróbálni valamelyiket? Lenne�

 

Ha továbbra is szeretnél olvasni a gondolataimban, vagy elakadásoddal hozzám fordulnál, kövess Facebookon /Instagramon

4+1 személyes praktika a jó időgazdalkodáshoz

Azt előre bocsátom, a jó időgazdálkodásba bizony energiát kell fektetni, szokásokat kell kialakítani és egy napirendet megfogalmazni, anélkül nem fog menni. És csapjunk is bele, tehát elsősorban egy megfelelő hozzáállás fog kelleni.

 

1. Hozzáállás

Ha folyamatosan csak azt érzed, az idő győzedelmeskedik feletted, nem éred utol magadat és a napok csak úgy eltelnek, amit csupán túl szeretnél élni. Itt bizony cselekedni kell. Elhatározás kérdése, egyszerűen Te kellesz a változáshoz. Ha szeretnéd, szinte bármire képes vagy. Te tudod elindítani a gépezetet az akarásoddal és tenni vágyásoddal. Hajrá! 

2. Időzítés 

Nem mindegy, hogy mikor és mennyi feladattal látod el magad. Helyzet függően kell ezt feltérképezni és először megnézni mikor van lehetőséged elintézni dolgokat. Például kisgyermekesként használhatod a gyermek alvás idejét. Ebben az időben is lehet hasznoskodni, de akár pihenni is, kicsit önmagunkkal lenni. Ez utóbbit szoktam személyesen választani. Dolgozni és vállalkozást építeni is lehet ebben az időben, hisz akkor fontos, hogy egy helyre tudjunk figyelni. 
Ha a gyermek ébren van, házimunka mehet aktívan. A gyermeked is bevonhatod, de akár csak szóval tarthatod, amíg a fontos és sürgős monoton feladatokkal foglalkozol (sejted mire gondolhatok). Illetve egy babakocsis séta alkalmával hallgathatsz tananyagot, avagy autóban is ha épp átruccansz valahova a kicsivel. 

3. Priorizálás

Avagy mi a fontos és/ vagy sürgős. 
Legyenek napi céljaink. Előző nap is kitalálhatjuk, mit is fogunk másnap csinálni, hogy alakul a napirend. Milyen teendők fontosak, mit vegyünk előre és mi az ami ráér. Hasznos figyelembe venni épp milyen időszakban vagyunk, mennyi feladat hárul ránk. Tehát, ha épp nyári szünet van, és gyermekeink otthon velünk, érdemes pár dolgot elcsúsztatni. Itt egyértelműen a nem fontos és nem sürgős dolgokra gondolok. Például, nálam a ruha leválogatása, amit kinőtt a lányom, egyelőre azthiszem megvár.

4. Elengedés

Utóbbit folytatnám azzal a gondolattal, hogy bizony ha több a teendőnk mint az időnk, akkor el kell tudnunk engedni egyet, s mást. Egy napra, a napi szokásos rutinon kívül, 1-2 extra programot éri meg tervezni. Van amikor az egyik felülírja a másikat, és van amikor egyszerre kell cselekedni. Például, ha délelőtt elmegyünk a gyerekekkel játszótérre, hogy minőségi legyen az idő (és mindenki lefáradjon), meglehet, nem lesz időnk főzni, bevásárolni. Ilyenkor érdemes más megoldáshoz folyamodni. Én van, hogy rendelek ételt, illetve bevásárolok valamelyik online felületen és mire hazaérek minden megvan. Tehát nem ragaszkodom, ahhoz hogy minden mindig úgy legyen, ahogy elterveztem, illetve Én csináljak mindent. Lehetek rugalmas és elengedhetek dolgokat.

+1 Segítség kérés vagy delegálás

És igen, ér segítséget kérni avagy a munkát megosztani. Ez ugyancsak nagy jelentőséggel bír, ha az időgazdálkodásunkra gondolunk. Sok munka, feladat, teendő végezhető más által is. Nem feltétlenül mi vagyunk az egyetlenek, akik arra alkalmasak. Családon belül igazságosan delegálhatóak a feladatok. Ezt sokszor kérni sem kell. Azonban ha szükséges, merjünk segítséget kérni. Ha egy icipicit leveszi valaki a terhet, máris könnyebben indul/folytatódik a nap. Ha nehezen kérünk segítséget, gondoljunk bele, milyen amikor tőlünk kér valaki segítséget, avagy milyen tapasztalatot szereztünk, amikor utoljára mi segítséget kértünk. 
Kívánom, hogy legyen harmónia az életedben, amelyhez ezek a kis tippek hozzájárulhatnak.
Keress bátran, ha szeretnél a támogatásommal jó időmenedzser lenni! 
Kattints a honlapomra: www.lifecoachingbybea.hu

Fontos és/vagy sürgős?

Hogyan priorizáljak?

Amikor minden nap egyedül kell megküzdened az idővel, nem mindegy mégis mivel foglalkozol. 
Írtam róla, mennyire fontos az időzítés, azaz mikor csinálod a "mit". A priorizálás azonban tényleg még hasznosabb lehet, hogy pontosan melyik "mit" csináld.

Te hogyan priorizálsz?

Nekem van egy szuper praktikám. 

Nagyon jól tud esni, hogy nem kell minden pillanatban stresszelnem azon, mikor leszek kész a sok feladattal. Ajánlott gondolni a fontossági sorrendre és a teendők aktualitására. 
Amióta ezt a módszert használom, könnyebben veszem a napokat, és azokon felmerülő akadályokat is. 
Akár egy napon belül is óriási segítség lehet. Na de nem húzom tovább az idegeket.. 
Ez a gyakorlat, amit kedves coach tanáromtól (forrás: Lukács Lili) hoztam, arról szól, hogy mivel foglalkozz.

Csinálj egy listát a teendőkről, akár fejben, és rangsorold az alábbiak szerint:

  1. Fontos és sürgős
  2. Fontos, de nem sürgős
  3. Sürgős, de nem fontos
  4. Se nem fontos, se nem sürgős

 

Ami az első két helyre került, csak azzal foglalkozz! 
És egy bizonyos idő után többnyire csak a másodikkal.

Hogyan is van ez? 

Tehát ha egy napra betervezem fejben a teendőket, (igen én a fejben tartós típus vagyok) akkor minden egyes dolognál mérlegelek. Például, ha főznöm kell, aznap az egy fontos és sürgős dolog. Hisz nem akarom, hogy bárki éhen haljon, főleg gyerekkel, ez kifejezetten kínos lenne. Tehát ha ruhát is kell mosni, de van még mit felvenni, az valószínűleg hátrébb kerül. Persze, ha aznap egyéb teendőm van, ami ugyancsak fontos, például délelőtti játszótér (hogy minőségi legyen az idő és mindenki lefáradjon) esetleg messzebb vagy hosszabb kirándulás, akkor tudom hogy nem lesz időm főzni, de kell a kaja, tehát rendelek valamit. Egyszerre nem ülök meg több lovat, mert nem kell és nem is lehet. És már hajszálnyit érintettünk egy újabb témát, ami az elengedés.
Mi történik, ha egyszer főzés helyett rendelek vagy megmarad a szennyes másnapra? 

Neked mi a fontos egy átlagos napon? És mi az ami sürgős? 

Ha érdekel a coaching és szeretnéd megtudni, mit hozhatsz ki magadból, várlak szeretettel!

Jelentkezni az alábbi linken tudsz:

https://www.lifecoachingbybea.hu/kapcsolat/

Kitört a nyári szünet!

Avagy 2 kisgyermekkel otthon nyáron

Örülök, hogy újra itt vagy és engem olvasol, már megéri írni. Éppen mindkét gyermek alszik, amikor ezt a cikket elkezdem írni, ami NAGYON ritka, kiemelve nagybetűvel.

Az ilyen alkalmakon kapni kell. Azt ajánlanám, inkább magaddal foglalkozz, ezekben a pillanatokban. Tehát, első gondolatom, hogy házimunkát nem a gyermek alvásidejében végzek, hanem amikor fenn van. Így ilyenkor jut időm a nekem fontos, fejlesztő, szórakoztató avagy pihentető, összességében feltöltődést biztosító dolgokra. Ezt nevezzük talán én időnek.

Ez mindenkinek jár. Tényleg, Anyukáknak (vagy aki gyermekkel van otthon) főleg. Miért?

Gondolom erről már sokszor olvastál, és igen, a válasz többnyire az, hogy feltöltődjek. Képzeld el, hogy egy elem vagy, aki merül, néha majdnem teljesen lemerül, de ha töltesz rajta, akkor újra szolgálatban állhat. Ha folyamatosan foglalkozol a töltésével, akkor azt a várt szintet is tudja nyújtani, amire szükséged van. Hogy jobb hangulatod, kedved legyen. Energikus maradj. Őszintén jól érezd magad a bőrödben. Újult erővel folytasd a napot. Türelmes tudj maradni. Ezáltal többet adhass.

Na de elkalandoztam kicsit az én idővel. 

Tehát képzeljük el, hogy otthon vagy két pici gyermekkel, nincs ovi, nincs bölcsi, nincs otthon a társad. De az élet nem áll meg, továbbra is helyt kell állni.

Ígértem tippeket hogyan és hova iktass be 5-10 perceket, ha egy mozgalmas nyári napon, amikor mindkét gyermeked otthon és a párod dolgozik, szinte csak túl szeretnél élni. 

Már írtam egy gondolatot, az időzítéssel kapcsolatban, azaz hogy, használd ki a gyermek alvás idejét. Ez persze nem egy nagy titok.

Használd ki továbbá a önálló játszós időket. Ha csak egy picit is leköti magát a gyerek, máris tevékenykedhetsz. Még sokszor szerintem érti is a gyermek, hogy most Anyának, Apának dolga van, és látom tesz-vesz, hát így mindenki csinál éppen valamit. Ugyanígy le lehet ülni egy picit, meginni egy kávét a kanapén, de ez lehet esélyesebb egy alvásidőben. 

Aztán nagyon jól lehet babakocsi tologatás közben hasznoskodni, pl tananyagot hallgathatsz. Ezt vezetés közben is megteheted kihangositoval, így az utazás is hasznossá válhat.

Vannak teendők amit gyerekekkel együtt is végezhetsz. Például ruha mosása, szárítása, teregetés, főzés, mosogatógép kiszedés, bepakolás. Ezalatt egy nagyobb gyermekkel még (jelen 4 évesemre gondolok) beszélgetni is tudok.

Azért az a biztos, hogy ne egy ilyen időszakban próbáljuk megváltani a világot és a régóta halasztott teendőket bepótolni. Azok ráérnek majd egy alkalmasabb időszakban. Illetve, ne akarj mindent egy nap alatt megcsinálni. Tehát ami talán még az időzítésnél is fontosabb, a priorizálás. Mi a fontos és/vagy sürgős? 

Van erre egy jó gyakorlatom. Ezzel folytatjuk.


Ha tetszett a blog bejegyzés, oszd meg másokkal is, illetve kövess Facebookon (ide kattintva)!

Amennyiben konzultálnál, az alábbi linken találod elérhetőségeimet!

Engedd el!

Néha bizony el kell engedni a dolgokat

Igen, elengedni nehéz. Sokmindent. Szokást, berögződést, hozott mintákat.

Maximalizmus, megfelelési kényszer, legyek/legyen minden tökéletes, mindig erős is maradjak és sorolhatnám. Ezek mind akadályok, hogy megélhessük a szabadságot. Saját magunk által generált akadályok.

Az elengedés vagy másképp fogalmazva, felülírás, ugyancsak rajtad múlik. A jó időgazdálkodáshoz kell ez is. 

Az utóbbi blog bejegyzésemben ezzel köszöntem el. Az épp említett példa az volt, hogy ha épp annyira sok a teendő és a fontossági sorrend mást kíván meg, ott hagyhatom-e másnap reggelig a szennyest, mosogatnivalót. Hát persze! Csakhogy értse mindenki, nálunk nincs kosz (minimális), és a lakás sem mászik el. Az 1 éves kisfiam is mászkál fel alá, de nem lesz szürke a ruhája, lába. Rend is van. Egyszerűen van, hogy egy nap nem sikerül minden a tervek szerint. Nem jut idő mindenre, hisz akkor egy nap nem 24 órából kellene hogy álljon. De ezzel kell megelégednünk, maradjunk a realitások talaján.

Neked milyen érzés ha jól osztod be az idődet?

Van, hogy ehhez valamit el kell engedned?

Én ma a bevásárlást és a délelőtti sétát egyszerre oldottam meg, időt és stresszt spórolva. Hogyan?Elvittem a kisfiamat a szokásos reggeli körre, és közben online megrendeltem a hiánycikkeket itthonra. Win-Win.

Amikor még csak tanakodtam, hogyan lenne a legjobb, elővettem egy jó kis coaching eszközt, a tetralemmát: bevásárlás vagy séta. Hmm? Egyik vagy a másik, vagy mindkettő vagy egyiksem. Ebből választottam, és a hogyan pedig rajtad múlik.

Ha ilyen és ehhez hasonló szuper eszközöket szeretnél megismerni, kövess itt és/ vagy facebookon illetve kérj konzultációt!

www.lifecoachingbybea.hu

"Rend a lelke mindennek"

A napirend fontossága

Ez nagyon igaz. Habár kezdetben nem volt könnyű elfogadnom. Amikor az első gyermekem megszületett, igazi káosz volt az életemben. Lassan adaptálódtam a helyzethez, hisz minden új volt. Megváltozott az életem, belecsöppentem egy új élethelyzetbe. De innen már nem volt visszaút, nekem is változnom kell/ kellett.

Az emberek félnek az újtól, a változástól és ezért nem mernek belevágni. Szeretik a biztonságot, a megszokottat. Ebből úgy lehet kitörni, hogy a fókuszt áthelyezed, a célodat megformálod, kimondod (leírod), beleéled magad és jééé máris lesz motivációd is. Persze nem rögtön jön minden, ez egy folyamat.

Tehát újra kell tervezni, át kellene formálni az egyes életterületeket. Napirendet kell létrehozni, ami elsőkörben a babáról szól, de aztán rugalmasodik, és kerül bele a te vágyaidból is egyre több. Erre mondom azt, hogy rugalmas rutin. Az elején nagyon zokon vettem, amikor valaki a babás sztorijaim közben azt kérdezte, van napirendem? Miiii? Ez olyan érzés volt számomra, mintha ellenőrzés alá vettek volna, és kicsit kelepcében éreztem magam, aki csak azt válaszolhatná, hogy igen van. Nyílván nem volt..

Most már tudom és hidd el nekem, kell a napirend. Ha másképp fogalmazunk, coaching oldalról, akkor napi célok kellenek. Hisz, cél nélkül bolyongani nem jó érzés.

Volt már olyan napod, amikor nem volt célod?

Fura, ugye? Nekem legalábbis ez a meglátásom. Szóval gyermekkel vagy a nélkül is jó, ha van egy napi rutin, amit követhetsz. Nagyjából legyen meg, mikor mit csinálsz/tok.

Ébredés, reggeli, közös játszás, kisebbik altatása, aztán "kreatív" foglalkozás a nagyobbal... Ez utolsó lehet gyurma, festés, de ha épp nincs meleg étel otthon, akkor közös főzés stb. Ezek csak példák. Kezeld rugalmasan, azaz néha eltérhetsz tőle, el is kell. Aki ismeri Murphyt, tudja, miről beszélek.

Fejben legyen mindig valami elképzelés az adott napról, de ha leírod, az lehet még jobb.

Ha szeretnéd a gondolataimat továbbra is olvasni, és úgy látod másnak is tetszene, oszd meg és kövess! Köszönöm!

 

Avagy jelentkezz elakadásoddal konzultációra!

www.lifecoachingbybea.hu

Hol a fókusz?

A fókusz fontossága a mindennapokban

Egy igen egyszerű példával szemléltetném ezt a témát. 

Nagylányom, amióta nyári szünet van, többnyire nem alszik nappal. Gondoltam valahogy megoldom, amivel sok energiám ment el. Beszéltem sokat, könyörogtem is, imádkoztam, zsaroltam, vitáztam.. És sorolhatnám vég nélkül. Ismerős?

Sok stresszes napon vagyok túl. Itt végig arra fókuszáltam, hogy valahogy aludni fog. Aztán rájöttem, hogy ha neki most egy ilyen változás kell, és a nyár kicsit módosul, tehát nem alszik, majd csak esténként, valahogy fel kell dolgozzam. Miért ne lehetne a napból a legjobbat kihozva, kicsit elengedni dolgokat, sodródni? Ezt választottam. Jobbak a napok. Arra koncentrálok, hogy együtt vagyunk.

Hova került a fókusz?

A fókusz megkönnyítheti vagy megnehezítheti a mindennapokat.

Ez az egyik alapköve a coachingnak. 

A gondolataidat tudod befolyásolni, megfelelő módon, megfelelő eszközökkel. És nagyon nem mindegy, min van az a bizonyos fókusz. A coaching után az ember átvált megoldás fókuszba. Szinte mindig a pozitív kimenetelt keresi, és már rutinból jön is a jó gondolat, bíztat, bátorít. Ezt csak megerősíteni tudom. 

Egyik cikkemben írtam róla, hogy mennyire fontos a jó időzítés az időmenedzsmenthez. Tehát mikor csináld a mit. Nos, valóban, de arra is kell gondolnunk éppen mit csinálunk, avagy mennyi mit.

Egyszerre lehet több dolgot is csinálni? 

Például, amikor a gyermek fenn van, hasznoskodhatunk is ám. Nem bánja azt a kis porontyunk, még akár részt is vesz benne. Érdemes ilyenkor a monoton, kevesebb odafigyelést igénylő munkákra gondolni, mint mosogatás, teregetés stb. Tehát egyszerre így lehet több dologra figyelni.

Bizonyos esetekben azonban a fókusz jobb, ha egy helyen marad. Ha például dolgozol, akkor csak dolgozz. Ha a gyermekkel játszol, akkor figyelj csak rá. Ha elkezdesz valamit, próbáld meg befejezni, hogy a fókusz ne vesszen el.

Az adott pillanatban megfelelő fókusz pozitív élményekkel tud gazdagítani. Ehhez a célodat érdemes megfogalmazni, ami vonzza a fókuszt. A coach segítségével ezt is megtalálhatod, napjaid így könnyebbé téve.

Neked mi a célod ma?

Keress bátran, ha a célod szeretnéd megfogalmazni.

 

www.lifecoachingbybea.hu

Hamupipőke sem ment volna bálba, ha nincs segítsége

Segítség kérés/ delegálás fontossága

Ugyan a jó tündér csak a mesében létezik, igenis mindenkinek lehet a valóságban is egy jó tündér az életében, vagy akár több, aki örömmel támogat, nyújt segítséget különböző helyzetekben. 

Amikor tanulásra adtam a fejem az épp 5 hónapos babám mellett, kellett hogy tudjam támogatnak, és a családom mellettem van ebben a kihívásban. A férjem, lányom és a fiam is fontos résztvevői a sikernek. A fiam szerencsére egy nyugodt baba, így éreztem, működni fog ez a dolog. Ezzel az gondolattal vágtam bele. Ebben az esetben nyilván az ő vérmérséklete sem egy utolsó szempont, de sok múlt rajtam is.

Igen, rajtam. Ugyanis nem mindig siet a segítségünkre valaki, mint az említett jó tündér, az ölünkbe sem pottyan általában minden. Tehát kértem is segítséget ha kellett. És kérek is, mert szabad.

Mit gondolnak ezért rólam? Vajon kellemetlen? Nem hiszem, hogy aggódnom kellene. Utólag mindig jó döntésnek bizonyult. 

Te kértél már segítséget amikor rászorultál?

Mit tapasztaltál, amikor legutóbb segítséget kértél?

Ha tőled kérnek segítséget, te mit gondolsz akkor? 

Érdemes a fenti kérdéseket magadnak megválaszolni és egy picit elmerengeni rajta.

 

És ha már segítseg kérésről beszélünk, azt is fontos megemlíteni, hogy a feladatokat megosztani is ér. Jön ismét a metafora, hogy két lovat nem ülünk meg egyszerre vagy többet. Szerintem nem egyedül kell megváltani a világot. 

Mert én megtudom csinálni.. Nem tudom. És ha ezt másképp látom, ott alakul ki a hatalmas káosz. És magamra már biztosan nem lesz időm. Pedig ugye kell, hogy a legjobbat nyújthassan az élet minden területén. 
Szóval, a feladatokat igenis próbáljuk meg delegálni. Ezzel is segítsünk egy működő rendszer kialakításában. Ehhez elsősorban családunk tagjait érdemes megcélozni. Persze ha nem áll rendelkezésre ilyesfajta opció, tovább is mehetünk. Néha egy bébiszitter is beleférhet, ha a fodrászhoz már rég eljutni vágyunk.

Téged ki támogat célod elérésében?  

Ha szeretnél ebben a témában fejlődni, továbblépni, elakadásodat kezelni, keress bátran! Ebben is tudok segíteni.

Kövess Facebookon és/ vagy Instagramon további tartalmakért. 

Bevállaltam

Ufó lennék?

Life coach lettem. Két pici gyermek, háztartás vezetése, mindennapi teendők, program szervezés és még miegymás, ami hirtelen nem jut eszembe, mellett. Nem olyan nagy kunszt, bevallom. De igenis vállon kell veregetni magam, mert bevállaltam és egy régóta dédelgetett álmomat valósítottam meg. És tetszik, élvezem, örülök, hogy megtettem.

Anno Nagymamám orvosi diplomát szerzett két kisgyermek mellett, szóval határ a csillagos ég. De ha már határokról beszélünk, nem mindegy, kinek mi fér bele. Mi a fontos, az elsődleges. Tehát felmerül az értékrendem. Nekem mi a fontosabb? Család, vagy esetleg a karrier?

Továbbá ha bevállalunk valami újat, valami pluszt, akkor tudnunk kell, hogy előfordul, hogy le is kell mondjunk valami másról. Megéri?

Máris összeszedtünk 3 alappillért, ami a jobb időgazdalkodáshoz kell: hozzáállás, priorizálás, elengedés. És még ezzel nincs vége. Ezekkel a témákkal fogok blog cikkeimben kiemelten foglalkozni és személyes praktikákat is osztok majd meg veletek.

Szóval úgy élsz, ahogy szeretnél, illetve úgy lenne jó. Például akkor is szuper vagy ha "csak" Anya vagy és otthon vagy a gyermekkel. Vele foglalkozol és végzed a napi háztartást mellette. Főzöl, mosol, takarítasz, játszol a babáddal. Neked ez fér bele. Ezzel semmi baj nincs. Vannak olyanok, akiknek több is belefér. Ufók lennének?

Nem hiszem. Inkább csak nekik máshol húzódik az a bizonyos határ, vagy szeretnék feszegetni, néha átlépni. Mindenki legyen önmaga határőre, azt gondolom.

Az bizonyos, hogy néha megéri kilépni a komfortzónádból. Ezt csak akkor tudod meg ha kipróbálod.

Én is ezt tettem. Bevállaltam.

A napi rutint átalakítva, priorizálva, időt keresve, ahol senki nem sérül, nem szenved hiányt belevágtam a fejszém a tanulásba. Kértem némi segítséget is, de kaptam is jó adag támogatást, elsősorban a kis fiamtól, aki alvásideje nem is telhetett volna jobban az utóbbi időben. Eleinte izgultam bevallom, de aztán kezdtem fellélegezni, mert rájöttem, megy ez nekem. Igazán akartam is, és megoldottam. ÉN igen, én voltam. Ugyanis elsősorban TE kellesz ahhoz, hogy valami történjen. A te hozzáállásod, tenni vágyásod indítja be a folyamatot. Az életkörülmények, az életed résztvevői fontos támogatók, akik tőled független/függően részt vállalhatnak a sikerben vagy a sikertelenségben. A hozzállásod nagy hatással tud lenni a környezetedre, igenis tudsz rajta változtatni. A lépéseket neked kell megtenni.

Őszintén nagyon jó érzés újra tanulni, dolgozni. Feltölt. Még akár 10 perc is. És hova is fér be az a 10 perc egy nagyon izgalmas, zsúfolt nyári szüneti napon 2 pici gyermekkel (1 és 4 évesek)?

Az időzítésről írok a következő cikkemben.

Ha tetszett a blog bejegyzés, oszd meg másokkal is, illetve kövess Facebookon (ide kattintva)!

Amennyiben konzultálnál:

www.lifecoachingbybea.hu

Őszintén, elszántan Neked!

Bea

süti beállítások módosítása